Home > Computer > Computer Networking #2 -Questions and Answers

Computer Networking #2 -Questions and Answers

Computer Networking -CCNA

Computer Networking – CCNA

Today Questions => What is Networking ?


Networking is a process that fosters the exchange of information and ideas among individuals or groups that share a common interest. It may be for social or business purposes. Professionals connect their business network through a series of symbolic ties and contacts. Business connections may form due to an individual’s education, employer, industry or colleagues. For instance, a business network of Harvard Business School alumni may develop. Networking may also refer to the setting up and operation of a physical computer network



Related Link
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers
SQL Database #1 -Questions & Answers

Computer Networking


Computer networking involves connecting computers in the same building or office so users can readily communicate with other computers or devices. Switches connect multiple devices in one building on the same network. Computers, for instance, can connect to printers, fax machines, scanners and servers through a switch. Routers tie multiple networks together, such as when a computer connects to an internet router to access the web. Routers control the information going to and from computer networks through security software and programs.


Important Questions of Computer Networking – CCNA are Listed Bellow (Part-2)


1- What is Gateway-to-Gateway protocol?

Answer: It is a protocol formerly used to exchange routing information between Internet core routers.

2- What is NVT (Network Virtual Terminal)?

Answer: It is a set of rules defining a very simple virtual terminal interaction. The NVT is used in the start of a Telnet session.




Related Link
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers
SQL Database #1 -Questions & Answers

3- What is a Multi-homed Host?

Answer: It is a host that has a multiple network interfaces and that requires multiple IP addresses is called as a Multi-homed Host.

4- What is Kerberos?

Answer: It is an authentication service developed at the Massachusetts Institute of Technology. Kerberos uses encryption to prevent intruders from discovering passwords and gaining unauthorised access to files.

5- What is OSPF?

Answer: It is an Internet routing protocol that scales well, can route traffic along multiple paths, and uses knowledge of an Internet’s topology to make accurate routing decisions.

6- What is Proxy ARP?

Answer: It is using a router to answer ARP requests. This will be done when the originating host believes that a destination is local, when in fact is lies beyond router.

7- What is SLIP (Serial Line Interface Protocol)?

Answer:

8- What is RIP (Routing Information Protocol)?

Answer: It is a simple protocol used to exchange information between the routers.

9- What is source route?

Answer: It is a sequence of IP addresses identifying the route a datagram must follow. A source route may optionally be included in an IP datagram header.



Related Link
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers
SQL Database #1 -Questions & Answers

10- What is multicast routing?

Answer: Sending a message to a group is called multicasting, and its routing algorithm is called multicast routing.


Related Link ,See once

SECURITY TOOLS -Cyber Security # 4
Security Tips – Cyber Security #3
Method Of Defence – Cyber Security #2
Computer Threats – Cyber Security #1
Cyber Security Introduction
Cyber Security
Science
>>> CONTACT US < <<

Summary
Article Name=>
Computer Networking #2
Description=>
This is Second part of Networking , Third part Will come soon
Author=>
Publisher Name=>
www.gkaim.com
Admin
Welcome Sir, .. Myself Vikas Chaudhary , i was interested in general knowledge since childhood , so i thought why not to share my knowledge with you, that's why i created this educational blog. Here you find world wide general knowledge of all Latest technology , Science & History Que , and Mysterious fact of the world. Here you also find knowledge about cyber security. Thanks for visit.. keep supporting....keep Loving
https://www.gkaim.com

3 thoughts on “Computer Networking #2 -Questions and Answers

  1. Pingback: 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this:
\