Home > Computer > Computer Networking #3 -Questions and Answers

Computer Networking #3 -Questions and Answers

Computer Networking – CCNA

Computer Networking #3 -Questions and Answers

Computer Networking – CCNA

Today Questions => How many Types of Networking are there ?


There are many ways in which different networks can be classified, such as their size, capabilities and the geographical distance they cover. A network is simply a group of two or more computer systems linked together in some way so that they can share data between them. Different types of networks provide different services, and require different things to work properly.

Most network types are known as different types of ‘area’ networks – this is due to the history of networks, and dates back to the time when computer networks were defined by their literal scale. This is no longer always the case due to new technology. Some of the most common types of network you are likely to encounter are detailed here below:



Related Link
Computer Networking #2 -Questions and Answers
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers

Local Area Network (LAN)


This is one of the original categories of network, and one of the simplest. LAN networks connect computers together over relatively small distances, such as within a single building or within a small group of buildings

Wide Area Network (WAN)


This is another of the original categories of network, and slightly more complex in nature. WAN networks connect computers together over large physical distances, remotely connecting them over one huge network and allowing them to communicate even when far apart. The Internet is a WAN, and connects computers all around the world together.

Other Types of Network


There are also other types of network you may encounter. Some of these are different, but most are simply developed from LAN and WAN networks to have slight difference and adapt to different user needs. These include:


– Metropolitan Area Network –
– Campus Area Network
– Wireless Local Area Network
– System Area Network
– Storage Area Network



Related Link
Computer Networking #2 -Questions and Answers
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers

Important Questions of Computer Networking – CCNA are Listed Bellow (Part-3)


1- What is traffic shaping?

Answer: One of the main causes of congestion is that traffic is often busy. If hosts could be made to transmit at a uniform rate, congestion would be less common. Another open loop method to help manage congestion is forcing the packet to be transmitted at a more predictable rate. This is called traffic shaping.

2- What is packet filter?

Answer: Packet filter is a standard router equipped with some extra functionality. The extra functionality allows every incoming or outgoing packet to be inspected. Packets meeting some criterion are forwarded normally. Those that fail the test are dropped.

3- What is virtual path?

Answer: Along any transmission path from a given source to a given destination, a group of virtual circuits can be grouped together into what is called path.

4- What is virtual channel?

Answer: Virtual channel is normally a connection from one source to one destination, although multicast connections are also permitted. The other name for virtual channel is virtual circuit.

5- What is logical link control?

Answer: One of two sublayers of the data link layer of OSI reference model, as defined by the IEEE 802 standard. This sublayer is responsible for maintaining the link between computers when they are sending data across the physical network connection.



Related Link
Computer Networking #2 -Questions and Answers
Computer Networking #1 -Questions and Answers
SQL Database #3 -Questions & Answers
SQL Database #2 -Questions & Answers

6- Why should you care about the OSI Reference Model?

Answer: It provides a framework for discussing network operations and design.

7- What is the difference between routable and non- routable protocols?

Answer: Routable protocols can work with a router and can be used to build large networks. Non-Routable protocols are designed to work on small, local networks and cannot be used with a router

8- What MAU?

Answer: In token Ring , hub is called Multistation Access Unit(MAU).

9- Explain 5-4-3 rule?

Answer: In a Ethernet network, between any two points on the network ,there can be no more than five network segments or four repeaters, and of those five segments only three of segments can be populated.

10- What is difference between baseband and broadband transmission?

Answer: In a baseband transmission, the entire bandwidth of the cable is consumed by a single signal. In broadband transmission, signals are sent on multiple frequencies, allowing multiple signals to be sent simultaneously.




Related Link ,See once

SECURITY TOOLS -Cyber Security # 4
Security Tips – Cyber Security #3
Method Of Defence – Cyber Security #2
Computer Threats – Cyber Security #1
Cyber Security Introduction
Cyber Security
Science
>>> CONTACT US < <<

Summary
Article Name=>
Computer Networking #3
Description=>
This is Third Part of Networking , Check above link to Read all Parts
Author=>
Publisher Name=>
www.gkaim.com
Admin
Welcome Sir, .. Myself Vikas Chaudhary , i was interested in general knowledge since childhood , so i thought why not to share my knowledge with you, that's why i created this educational blog. Here you find world wide general knowledge of all Latest technology , Science & History Que , and Mysterious fact of the world. Here you also find knowledge about cyber security. Thanks for visit.. keep supporting....keep Loving
https://www.gkaim.com

2 thoughts on “Computer Networking #3 -Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this:
\