Home > Computer > Computer Networking #1 -Questions and Answers

Computer Networking #1 -Questions and Answers

Computer Networking-CCNA #1

Computer Networking – CCNA

Today Questions => What is Network ?


A network is defined as a group of two or more computer systems linked together. There are many types of computer networks,
There are many types of computer networks, including the following:

Local-area networks (LANs):- The computers are geographically close together (that is, in the same building).

Wide-area networks (WANs):- The computers are farther apart and are connected by telephone lines or radio waves.

Campus-area networks (CANs):- The computers are within a limited geographic area, such as a campus or military base.

Metropolitan-area networks MANs):- A data network designed for a town or city.

Home-area networks (HANs):- A network contained within a user’s home that connects a person’s digital devices.



Related Link
Security Tool -Cyber Security # 4
Security Tips – Cyber Security #3
Method Of Defence – Cyber Security #2
Computer Threats – Cyber Security #1

Important Questions of Computer Networking – CCNA are Listed Bellow (Part-1)

Click here to Read=> Computer Networking #2 -Questions and Answers

1-What is region?

Answer: When hierarchical routing is used, the routers are divided into what we will call regions, with each router knowing all the details about how to route packets to destinations within its own region, but knowing nothing about the internal structure of other regions.
Explanation:

2- What is silly window syndrome?

Answer: It is a problem that can ruin TCP performance. This problem occurs when data are passed to the sending TCP entity in large blocks, but an interactive application on the receiving side reads 1 byte at a time.
Explanation:

3- What are Digrams and Trigrams?

Answer: The most common two letter combinations are called as digrams. e.g. th, in, er, re and an. The most common three letter combinations are called as trigrams. e.g. the, ing, and, and ion.
Explanation:

4- Expand IDEA.

Answer: IDEA stands for International Data Encryption Algorithm.
Explanation:

5- What is wide-mouth frog?

Answer: Wide-mouth frog is the simplest known key distribution center (KDC) authentication protocol.
Explanation:



Related Link
Security Tool -Cyber Security # 4
Security Tips – Cyber Security #3
Method Of Defence – Cyber Security #2
Computer Threats – Cyber Security #1

6- What is Mail Gateway?

Answer: It is a system that performs a protocol translation between different electronic mail delivery protocols.
Explanation:

7- What is IGP (Interior Gateway Protocol)?

Answer: It is any routing protocol used within an autonomous system.
Explanation:

8- What is EGP (Exterior Gateway Protocol)?

Answer: It is the protocol the routers in neighbouring autonomous systems use to identify the set of networks that can be reached within or via each autonomous system.
Explanation:

9- What is autonomous system?

Answer: It is a collection of routers under the control of a single administrative authority and that uses a common Interior Gateway Protocol.
Explanation:

10- What is BGP (Border Gateway Protocol)?

Answer: It is a protocol used to advertise the set of networks that can be reached with in an autonomous system. BGP enables this information to be shared with the autonomous system. This is newer than EGP (Exterior Gateway Protocol).
Explanation:




NEXT PART WILL COME SOON


Related Link ,See once

Computer Networking #2 -Questions and Answers
SECURITY TOOLS -Cyber Security # 4
Security Tips – Cyber Security #3
Method Of Defence – Cyber Security #2
Computer Threats – Cyber Security #1
Cyber Security Introduction
Cyber Security
World Wide G.K
Facts around World
Science

>>> CONTACT US < <<

Summary
Article Name=>
Computer Networking #1 -Questions and Answers
Description=>
This is First part of Networking , Next part will come Soon
Author=>
Publisher Name=>
www.gkaim.com
Admin
Welcome Sir, .. Myself Vikas Chaudhary , i was interested in general knowledge since childhood , so i thought why not to share my knowledge with you, that's why i created this educational blog. Here you find world wide general knowledge of all Latest technology , Science & History Que , and Mysterious fact of the world. Here you also find knowledge about cyber security. Thanks for visit.. keep supporting....keep Loving
https://www.gkaim.com

10 thoughts on “Computer Networking #1 -Questions and Answers

  1. Pingback: 2019
  2. Free Musically Followers Generator 2018
    Get from this:

    TikTok Web

    How to Get TIKTOK Fans? 2019
    FREE Tiktok FOLLOWERS AND LIKES WITHOUT HUMAN VERIFICATION 2019
    GET FREE Tiktok FOLLOWERS WITHOUT DOWNLOADING ANYTHING 2019
    Free TIKTOK Fans in 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this:
\